Veenvaart

Jachthaven

Veenvaart

Allround Watersport ligt centraal in het noordelijk vaargebied dat zich uitstrekt over de provincies Friesland, Groningen en Drenthe en tevens het noordelijk vaargebied van Duitsland. Omdat vele oude vaarwegen de afgelopen jaren weer bevaarbaar zijn gemaakt onder noemer van “Turfvaart naar Toervaart” kan de watersporter in Groningen zich verheugen op een nieuwe ervaring op het gebied van varen. Zo kunt u  de Veenroute met een zeer afwisselend landschap varen van akker en weidegrond, over uitgestrekte, rustige meren vol natuur en over diverse kanalen, diepen en maren waar de vroegere invloed van de Waddenzee haar sporen nog heeft achtergelaten.

Genietend van al dit moois kunt u dagenlang van de ene verbazing in de andere terecht komen, waarbij u de gastvrijheid van de Groningers niet in de laatste plaats zal opvallen.

Vanuit onze jachthaven kunt u verschillende vaarroutes maken naar een aantal bijzonderheden in de provincie. Wij noemen er een paar: De hangende keukens van Appingedam, de vestingstad Boertange, het prachtige landschap rond het Zuidlaardermeer met haar wilde paarden en schotse hooglanders etc.

Maar ook als tussenstop voor uw reis naar Duitsland biedt Allround Watersport graag haar diensten en faciliteiten aan.

Kieldiep

Het Kieldiep ter hoogte van Kielwindeweer